maandag 1 augustus 2011

een poef en WIP

Weer eens even een berichtje. Ik heb niet stil gezeten ondertussen. Naast al het harde werken, want ja ik moet nog 4 weken voor ik vakantie heb, heb ik wat afgemaakt en wat gestart.

Ik had al meer dan een half jaar een halve poef in een tas zitten. Die is nu eindelijk af. Het is en blijft toch wel heel zwaar, zpagetti haken, maar het is wel heel leuk om het resultaat te zien als iets in elkaar zit.:
De zijkant is gehaakt in een Tunische haaksteek. de boven- en onderkant in een cirkel van vasten.


Daarnaast ben ik begonnen aan de tweede rammelaar. Hier is de kleine nog niet van geboren dus ik heb nog heel even. En het duurt altijd ook weer een poosje voordat we met de collega's op kraamvisite gaan........ eigenlijk dus tijd genoeg. Gina heeft ook nog geen eigenaar maar staat rustig te wachten.
De tweede rammelaar is dus Neeltje de koe, en is tot zover af:

Ze moet dus nog 'aangekleed' worden.

Ook heb ik weer een nieuwe opdracht binnen, ook voor een kraamcadeautje, een woezel en pip. Nu heb ik daar geen patroon van, maar .... Karen, van http://karens-ac.hyves.nl/, heeft een patroon ontworpen van de neefjes van woezel en pip, namelijk Frutsel en Flip. En die zijn volgens mij bijna nog schattiger dan de echte en lijken sprekend....

En dan hebben we natuurlijk last but not least de Granny's. Er zijn er inmiddels 16 vertaald en ik ben gestart om de eerste te haken.

Ik heb nog geen idee hoe ik ze straks aan elkaar ga maken, maar ik zit er over te denken om gewoon lekker het boek te volgen. Hierin worden per granny nog een paar andere granny's geopperd waarmee ze leuk te combineren zouden zijn. Als ik per granny daar nou eens een mooi vierkantje of rechthoekje van maak met meerdere granny's wordt het misschien wel een mooier geheel dan wanneer ik ze allemaal maar een beetje her en der verspreid.

hmm, ik weet het nog niet zeker dus als iemand nog tips en trucs heeft houd ik me aanbevolen...

voor nu.. ik ga lekker van de zon genieten met m'n granny's en met Neeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten