zondag 6 november 2011

Krea-Doe

Zaterdag ben ik gezellig een dagje uit geweest met mijn moeder en haar vriendin naar de Krea-Doe in Utrecht.
Mijn eerste stop, toen we eenmaal binnen waren wat sneller ging dan andere jaren, was de stand van Pipoos want daar zouden dit jaar Arne en Carlos zijn om hun boek te signeren, Kerstballen breien. Ik bij de stand alvast het boek gekocht want de heren zaten helemaal aan het andere eind van de volgende hal om te signeren. Daar dus naar toe... Kom ik daar zijn ze nog bezig met hun presentatie, leuk zeg. En wat zijn ze enthousiast. Ze zijn al bezig met een tweede boekje waar dan geen kerstballen in komen maar poppen. en raad eens wat de basis is voor die poppen.... de kerstballen, als hoofd dan. (zonder figuurtjes erop hoor). Erg grappig om te zien.
 

En wat koop je dan als je zo'n boek in handen hebt.... natuurlijk bijpassende bolletjes wol in alle kleuren die leuk zijn voor de kerst.
Met deze buit binnen verder struinen met veel ellebogenwerk. Jeetje wat was het druk. Op mijn verlanglijstje stonden nog heel veel dingen maar daar heb ik er maar een paar van kunnen vinden.

Als eerste het boekje van hoooked met natuurlijk ook een krabbeltje erin van Geesje. Tot nu toe zijn alle drie de boekjes gesigneerd dus kon deze niet uitblijven.


en natuurlijk als je daar toch bent een paar bollen Ribbon XL mee genomen. Drie voor een kussen voor mijn moeder en twee voor mij voor wat interieurdecoraties. (lekker vaag maar ik weet nog niet precies wat ik er van ga maken).
En als je bij Hooked staat en daarnaast staat een kraam van Echtstudio dan moet je daar natuurlijk ook even naar binnen, als dat lukt tenminste. Het was bij beide kramen zo ontzettend druk dat er bijna geen doorkomen aan was. Bij Echtstudio was Kim een leuk lapje aan het breien en daar  op haar krukje lag een gestokhaakte sjaal. Ik vond deze leuker dan die ik in de kraam van Knitted Knots had gezien (daar verkochten ze een compleet pakketje met wol en bezemsteel) en dus ik eropaf om te vragen hoe Kim deze had gemaakt. Nou met Phildar partner 6 en die had ze nog liggen. Drie bollen gebruikt dus ik helaas toch naar binnen om bollen te zoeken. Ik had ook graag daar even in de boekjes geneusd maar het was gewoon te druk. Ik heb dus wel drie bollen meegenomen om mijn eerste gestokhaakte of gebezemsteelbreide (of hoe je beiden dan ook schrijft) sjaal te gaan maken. Nu maar hopen dat het lukt.

De rest van de buit bestond uit pakketjes om vilten poppetjes en hangers te maken: eenwensengel, een kerstjongetje, een kerstmeisje en hartjeshangers. Verder nog een flowerloom gekocht en twee pakketjes om tashangers met bedels mee te maken.


't was al met al weer een heel geslaagde dag en wonder boven wonder ben ik niet eens extreem moe wat ik andere jaren wel altijd was. Dat voelt toch eens lekker.hier nog een paar foto's van de overige buit:

 10 opmerkingen:

 1. Sounds like a great time - and you got lots of cool stuff. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke spullen heb je gekocht, en carlos en arno.Super gewoon. Is dat nu de Originele Rauma wol die ze daar voor gebruiken. Hier in Nederland is het niet verkrijgbaar. Of heb je een ander soort garen gekocht voor de ballen.
  Die vilten pakketjes zien er super uit. lijkt me leuk om te maken

  veel plezier met je spulletjes zo te zien heb je een leuke dag gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met andere woorden :-) een zeeeeeer geslaagd dagje!!!!

  Super meid! Heel veel plezier met je aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben zo te lezen volop genoten; heel goed!
  En nu lekker thuis verder genieten van de aankopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij kwam dus bepakt en bezakt terug van de crea-doe, en een goede buit!!!!! Leuk verhaal heb je geschreven zo krijg ik een goede indruk van deze beurs.
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. even een antwoord terug, je wol ziet er prachtig uit, ik heb de eerste ballen met nld 2,5 gebreid maar ben overgestapt naar nr 3. persoonlijk vind ik dat een mooier maatje bal.
  ik ben heel benieuwd naar je resultaten

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Sandra!

  Even een berichtje van je nieuwe Round Robin genootje! Ik ben meteen even op je blog gaan kijken, ziet er gezellig uit! Ik zie al dat we veel overeenkomsten hebben (buiten onze naam, hihi).
  Ik heb er zin in. Tot snel!

  Groetjes
  San

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi, even een bericht van je nieuwe round robin knutselmaatje. Heb je al een kerstbal klaar? Ben ook maar volger van je blog geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Hoi,
  ook ik kom even kennis maken met mijn nieuw RR-genootje =D. Toen ik het Bloggen ontdekte ben ik meteen bij de kringloop haak- en breinaalden gaan kopen en heb bij mam het naaimachine gehaald. Nu, bijna een jaar later heb ik nog geen resultaat hahaha .. Ben toch meer voor het knip- plak en tekenwerk.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Sandra

  Ik kan mij voorstellen dat je helemaal blij ben met je mooie bolletjes wol.
  De kleuren zien er ook super mooi uit voor je kerst creaties.En je amigurumi zijn prachtig.
  ik ben ook in de ban van amigurumi.
  het is zo leuk om te doen.
  Groetjes ria

  BeantwoordenVerwijderen