zaterdag 27 oktober 2012

handwerkbeurs

Gisteren een dagje naar Ahoy geweest naar de Handwerkbeurs. En wat was het leuk. Naar mijn idee een stukje leuker nog dan de vorige jaren. (dit was de 3e keer dat ik in ahoy was).

Ik heb dan ook lekker bijna staan kwijlen bij al dat moois in sommige kramen. Wat het erg lastig maakt als er zoveel moois is, is dat je portemonnee het vaak niet toelaat. :)

Zo ook bij mij. Maar ik heb toch nog wat leuke dingen kunnen scoren.

Tja en als je dan meerdere hobby's hebt is ieder kraampje eigenlijk leuk.

Op het gebied van breien en haken heb ik me in kunnen houden:

 Bij de kraam van Ma-ak (klik) heb ik deze prachtige shetland wol gekocht.
En bij knitted knots (klik) deze rondbreinaald 12. Leuk voor de shetlandwol, maar ook voor de ribbon XL die ik nog heb liggen. Kan ik nog eens een paar colls maken voor de winter.Op quilt en naaigebied is de buit ook redelijk beperkt gebleven:

 Een pakketje voor een miniquiltje, memories are stitched with love.
 in een fraaie verpakking
en een pakketje om de sneeuwman te maken. Van de opbrengst van dit pakketje ging een deel naar onderzoek op het gebied van ALS. Beiden gekocht bij Cora's Cottage (klik).


Een aantal jaren terug, voor ik het haken, breien, naaien en quilten had ontdekt was ik redelijk fanatiek met borduren. Nu zie ik dat weer steeds meer terug komen en ook in de quilts door de stichery's en ben ik weer een beetje besmet met het borduurvirus. Ik heb al een paar kleine dingetjes geborduurd weer, met name kruissteek. Toen ik begon met borduren had ik wel een heel andere smaak dan nu. Ik zal in een ander blogje wel eens een overzichtje doen wat ik al eerder heb geborduurd.

Ik heb een paar leuke patronen en een pakketje gescoord bij een prachtig belgisch kraampje, 't Gaerenhuys (klik) :
 Een patroon van twee prachtige katten
 Het patroon Home of a Needleworker
 Een mooi home sweet home patroon, op de beurs hing het patroon ingelijst op in andere kleuren dan op het patroon staan en daar was ie zo mooi. Ik was meteen verliefd.
 Een patroon homes sweet homes quilt. (6 leuke huisjes)
 En een pakketje, een sampler met hartjes.

Met daarin verwerkt ook bedels en knoopjes van hartjes. Ook hierop werd ik verliefd....Maar eigenlijk was dit een kraam waar ik op ieder werkje wat op hing wel verliefd ben geworden. Ben dan ook eerst er maar voorbijgelopen zonder iets te kopen. Na dat ik alles had gezien ben ik terug gegaan en heb ik ongeveer 10 pakketjes in mijn handen gehad voordat ik uiteindelijk een keuze heb gemaakt. Ik was ook helemaal weg van deze. Die hing op de beurs in volledig ecru, maar was als pakket alleen in rood te krijgen:

Dus helaas was deze niet voor mij. Maar niet getreurd.... de winkel zit maar in Gent. Dat is voor mij maar een klein stukje dus als het me allemaal bevalt dat borduren dan kan ik zo bij ze langs.

Ook op het gebied van andere leuke dingen heb ik nog wat gekocht:

 Een zakje met schattige katten-knoopjes
 Een zakje met schattige rose/ecru kleurige knoopjes in allerlei vormpjes
En bij ByPetra (klik) de stans voor de geweven hartjes van Eline Pellinkhof (klik). Nu nog even een keer bij mijn moeder langs. Die heeft een Cuttle bug en daar kan je ze dan mee maken. Daarna de tutorial van Eline erbij om ze in elkaar te zetten. Als het goed is krijg ik dan ook van die prachtige hartjes. .

Tja en dan ben je dus klaar op de beurs.
Het is niet zo'n grote beurs dus ik had nog wat tijd van mijn dag over. Op naar Zuidplein dan maar. Lekker geluncht bij de la place en naar de pipoos. Ik had in de boordevol hele leuke dingen gezien voor art-journaling. Die dan maar gekocht. Ze hadden op zuidplein niet alles dus ook nog maar even langs de pipoos in de stad.
Een journal, leuke post-its, memobriefjes, envelopjes en voorgestanste postzegels.

en toen was de dag op en ben ik met de trein weer huiswaarts gekeerd.


2 opmerkingen:

  1. Leuke aankopen heb je gedaan Sandra.
    Fijn weekend, tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vandaag geweest, leuk he, je hebt leuke dingen gekocht..............gr.Conny

    BeantwoordenVerwijderen