zondag 4 november 2012

Kreadoe

Het is ieder jaar weer een hele onderneming om vanuit Zeeland in Utrecht te komen, en terug. Zo ook dit jaar weer.

Om 8.15 met de trein vanuit Kruiningen-Yerseke weg. Daar kun je lekker makkelijk parkeren en heb je de intercity dus dat scheelt weer keuze in treinen.

Volgens schema kwamen we in Utrecht aan. Wat een drukte. Allemaal dames die trein uit en richting de Jaarbeurs, en dan zie je al op het aankondigingsbord dat er eigenlijk verder niet zo veel te doen is deze dagen in de jaarbeurs en weet je dus al dat het binnen ook heel druk zal zijn.

En jawel, het was op sommige plaatsen hectisch druk.

Maar ik heb wel veel leuke dingen kunnen scoren.

 Ik heb meegedaan op het breiplein aan de actie van Innocent om mutsjes voor de smoothies te maken. De bovenste is gebreid met een gehaakte bloem en de onderste is in twee kleuren gehaakt.

 Ik heb bij Matruska een MDF etagère aangeschaft. Zo leuk. Ik denk dat ie voor de kerst leuk in elkaar gaat met kerstversiering erop (wij hebben geen kerstboom)
 Ik heb bij Schoone schijn een memobord in elkaar gefreubeld. Heel leuk om te doen. Als er mensen zijn die er een willen zal ik er zeker nog eens een maken, maar ik hoef er zelf geen honderden te hebben, zou niet weten wat ik er dan nog mee moet. Heb er echt aan 1 genoeg.
 Nog een paar lapjes vilt meegenomen.
 om uit dit meegenomen boekje nog eens een beestje te makenEen pakketje van abbygale met een stofje wat ik geweldig vind. Het ging mij vooral om het stofje en het was nog 30% eraf ook.

 Een leuk handwerkboekje met een paar hele leuke projectjes erin zoals I-pad hoesjes, telefoonhoesjes, potlodenhoesjes, placemats etc etc

 En bij dezelfde kraam kreeg je dit boek er gratis bij met overheerlijke recepten. Nog wat bedeltjes meegenomen die naar mij riepen. o.a. meetlintjes, bolletjes wol, veiligheidsspelden, naaimachientjes en nog veel meer.
 Een boek wat op mijn verlanglijstje stond, Lisa Lam's Tassen maken de vrouw met prachtige patronen van tassen erin. Daar kan een mens (lees vrouw) er nooit genoeg van hebben :)
 een mooie speld om een vest of omslagdoek mee vast te zetten
 Een pakketje om een decopatch hangertje te maken. Ik wilde graag een keer decopatchen om dat eens te proberen maar de workshop was heel erg op kids gericht dus maar een pakketje met alles erop en eraan meegenomen.
En mijn meest mooie aankoop. Ik ben verliefd op Gorjuss. Heb recentelijk via het postcrossing forum mijn eerste gorjuss kaart ontvangen en zag tot mijn grote verbazing dat ze er op de Kreadoe borduurpakketen van hadden. Nu houd ik ook enorm van lezen dus deze gorjuss op haar stapel boeken vond ik helemaal geweldig. Nu nog even maken (na alle ufo's waar ik aan bezig ben :)
En tja, dan is het zover en mag je weer naar huis. Om half 5 zijn we eerst lekker een hapje gaan eten bij restaurant Zeyn. recht tegenover de jaarbeurs. Daar kun je echt lekker eten.

Toen de trein in. Van Utrecht naar Rotterdam, vertrek 18.47, dat ging goed. In Rotterdam aangekomen blijkt er een storing te zijn bij Lage Zwaluwe (tussen rotterdam en roosendaal) en moeten we via Breda. In breda staat er netjes een trein klaar naar Roosendaal. In Roosendaal staat vervolgens netjes een trein klaar richting Vlissingen. En toen ging het mis. Nog geen 10 minuten buiten roosendaal een hels kabaal (om 20.49 uit Roosendaal vertrokken) . Net alsof we over heel veel stukken metaal reden....... en waarschijnlijk is dat het ook wel geweest. de trein stil. de omroeper: Dames en heren, we hebben zojuist een aanrijding gehad. Blijft u rustig zitten u wordt op de hoogte gehouden. En daar sta je dan, in de middle of nowhere net buiten roosendaal.
En dan verstrijkt de tijd. Na een poosje weer een bericht. Er heeft een aanrijding met een persoon plaats gevonden (ieuw, en daar zijn wij overheen gereden) Dit kan dus nog wel eens even gaan duren.

twee uur later worden we geevacueerd (het is nu 22.47 uur). Wij zijn de laatsten want wij zaten voorin de trein. De laatsten, er waren al twee bussen met mensen weg. Netjes naar Bergen op Zoom gebracht. Daar komen we aan.... niemand meer te zien van de NS, niemand meer te zien van Pro-rail, niemand..... Jawel, een lege trein met een machinist die ons vooral niet naar Vlissingen mag brengen. Daar zit je dan..... Bergen op zoom..... 23.15.... de volgende trein naar Vlissingen gaat om (jaja let op) 23.58. Drie kwartier later, en het enige wat je kan doen is wachten. Er wordt omgeroepen dat er een venter met koffie en thee is, maar die is in geen velden of wegen te bekennen en zo 'savonds laat is het niet warm meer op een station.

Uiteindelijk heeft ook die trein van 23.58 uur nog 20 minuten vertraging en tegen die tijd was de verstoring ook opgelost en kunnen we om 00.19 in de trein vanuit Roosendaal naar Vlissingen stappen. Hehe. Ik lag uiteindelijk om 1.27 uur in m'n bedje en heb dus vandaag maar een lekkere sleep in gehouden en ben zo rond de middag uit m'n bedje gekomen (*Ü*)

Helemaal niets gefreubeld vandaag, maar vanmiddag wel een heerlijk bad genomen en nu lekker voor de tv met boer zoekt vrouw en een freubeltje.


3 opmerkingen:

 1. Ik zit te genieten van je verslag, als je aankopen te bewonderen (goed geslaagd!) en hardop tegen mezelf te praten dat Zeyn echt een lekker en leuk restaurant is!

  Maar toen kwam ik bij je terugreis. Tjeetje meis. Het lijkt wel een wereldreis met ook nog hele nare omstandigheden. Ben blij dat je uiteindelijk toch nog thuis geraakt bent!!!!! Geen wonder vandaag de "sleep in" hihihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Je bent echt goed geslaagd op de Kreadoe! Het was weer super dit jaar!
  En wat een terugreis zeg ... Pffff. Ik kan me voorstellen dat je daar vandaag even van moet bij komen. Boer zoekt vrouw was weer leuk hè?

  Groetjes San

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, wat een onderneming! Pffff, nee, zo wordt je niet echt fan van de NS....
  Maar je hebt wel leuke aankopen gedaan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen